Hořká čokoláda s pergou 77%
Detailní popis produktu
Hořká čokoláda s pergou 77%
• kvalitní hořká čokoláda přímo z kakaových bobů
• blahodárný květový pyl
• řemeslná výroba
• skvost pro chuťové pohárky
Čokoláda nabitá chutí a energií
„Milujeme včelí pyl, obsahuje totiž naprosto jedinečnou kombinaci látek, která vlévá krev do žil celé naší přírodě a pro včelky je základem výživy celého úlu. Proto mu říkáme energie v minibalení :-) A protože víme, že je skvělý ve spojení s čokoládou, vytvořili jsme ve spolupráci s Lukášem a Jirkou, kteří v Hradci Králové vyrábějí skvělou čokoládu přímo z kakaových bobů, tuto lahůdku. Nechte se unést harmonií chutí kvalitní hořké čokolády a včelího pylu perga a užijte si jedinečný chuťový zážitek.“
Blahodárný květový pyl
Věděli jste, že při sběru je květový pyl pro včelky o něco lákavější než nektar, ze kterého vyrábějí med? Díky svému jedinečnému složení totiž tvoří základ výživy celého úlu. A věděli jste, že včelí pyl vám může také nabídnout jemnou a delikátní chuť? Chuť květového pylu může být velmi rozmanitá, stejně jako jeho barva závisí totiž na druhu květů, ze kterých pochází. Obecně by se chuť pylu dala popsat jako jemně sladká s květinovými tóny, někdy s více či méně nahořklým nádechem, jindy v sobě nese jemný náznak medové chuti.
Čokoláda obsahuje pyl perga
Pyl perga neboli plástový pyl vzniká z rouskovaného pylu tak, že včely nasbírané pylové rousky ukládají do buněk v plástvích, kde jednotlivé vrstvy prokládají medem a výměšky svých žláz. V takto ošetřeném pylu nastává mléčné kvašení – pyl fermentuje.
Fermentace rouskovaného pylu včelami má za následek změny ve struktuře a výživové hodnotě pylu, což dodává perze její charakteristické vlastnosti. Pyl přichází o svou barevnost, mění se také jeho chuť, která je sytější, může získat jemný nádech kyselosti a také se pro nás stává lépe stravitelným.
Poctivá čokoláda přímo z kakaových bobů
Za každou tabulkou čokolády z dílny Jordi's stojí mnoho lidské práce. Jordi's jako první v České republice začali vyrábět čokoládu přímo z kakaových bobů. Kakaové boby se musí nejprve ručně přebrat. Poté přijde na řadu pražení a odslupkování. Očištěné boby se dají do kamenného mlýna a zhruba po 24 hodinách mletí vznikne hladká a nádherně lesklá 100% čokoláda.
Přidáním třtinového cukru vznikne čokoláda s menším obsahem kakaové hmoty. Když se přidá ještě sušené mléko, vznikne čokoláda mléčná. U čokolád s obsahem cukru nad 25 % se na podporu směsnosti přidává kakaové máslo. Hlavním kritériem při řemeslné výrobě čokolády je dostat z kakaových bobů to nejlepší a předat to v co možná nejméně zmanipulované podobě dál.
V naší čokoládě naleznete “jen” vybrané suroviny jako jsou kakaové boby, kakaové máslo, třtinový cukr a pyl perga. V jednoduchosti je krása a v tomto případě také jedinečná chuť a vůně. Vychutnejte si jedinečnou kombinaci pylu perga a kvalitní hořké čokolády. Jednoduše skvost pro vaše chuťové pohárky. Vždy, když si chceme trochu osladit život nebo dobít energii, tak si dáme „tu naši s pergou“.
Složení
kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo, pyl perga (10 %)
Obsah kakaové sušiny nejméně 77 %.
Může obsahovat stopy lískových ořechů, mandlí a mléka. Nevhodné pro osoby alergické na včelí pyl perga.
Skladujte v suchu při teplotě do 25°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.