Chopollen - BIO hořká čokoláda s rouskovým pylem
Detailní popis produktu
Chopollen - BIO hořká čokoláda s rouskovým pylem
Při výrobě slovenských čokolád Chopollen je zachována tradice ruční výroby ve spojení s použitím těch nejkvalitnějších surovin. Základem čokolád Chopollen je belgická čokoládová hmota od certifikovaných dodavatelů. Ta prochází temperováním pro dosáhnutí správné tvrdosti a lesku konečného produktu. Následně se čokoláda nalije do dokonale čisté formy, kde se posype se rouskovaným pylem od slovenských včelařů a získá svůj finální tvar.
Unikátní kombinace chutí
Chopollen v sobě spojuje kvalitní, ručně vyráběnou čokoládu a tradici poctivého včelařství. Posyp 74 % hořké čokolády v BIO kvalitě je tvořen rouskovým pylem, který obsahuje naprosto jedinečnou kombinaci látek, která vlévá krev do žil celé naší přírodě. Ne náhodou včelky krmí pylem celý úl.
Jednotlivá pylová zrna se liší tvarem a velikostí a v závislosti na druhu rostlin, ze kterých byla včelami nasbírána také barvou a chutí. Barva pylu se pohybuje v nejrůznějších odstínech od bílé po černohnědou. Čokoládě tak různobarevné rousky dodávají krásný vzhled.
Velmi zajímavá je také chuť pylu, která v sobě unikátně spojuje sladkost a hořkost a perfektně tak zapadá do chuťového profilu čokolády. Spojení kvalitní čokolády a včelího pylu je neodolatelnou kombinací a chuťovým zážitkem.
Jak se z pylu stane rousek?
Včelky létají z květu na květ, přičemž se na chloupcích jejich kožíšku zachytávají drobná zrnka pylu. Ten sčesávají kartáčky na nohách do tzv. košíčků, které mají na třetím páru noh. Přidávají k pylu obsah medného váčku a svých žláz a tzv. tlačítkem ho do košíčků pěchují a tvoří z něj rousky. Ty pak nosí do úlu pro svou obživu. Pylu se pak včelám odebírá jen tolik, aby ho i včely měly stále dostatek.
Složení
Hořká čokoláda (kakaová hmota*, cukr*, kakaové máslo*, vanilkový prášek*), sušený včelí pyl 8 %*. Obsah kakaové sušiny nejméně 74 %. (* suroviny organického původu)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.